Huisregels                                                                                                                         


Binnenkort komt jullie Berner bij ons vakantie vieren en dit wordt een feest tussen de andere Berners. Toch zijn er enkele huisregels om alles vlot te laten verlopen en om ervoor te zorgen dat de gezondheid van elke hond zo goed mogelijk gegarandeerd wordt.
Huisregels zijn er niet voor niets. Ze zorgen voor een goed verloop van de dagelijkse zaken.
Eén van de regels zijn vaste tijden voor het brengen en halen van uw Berner.
Door vaste tijden hiervoor te hanteren komt u altijd op een goed moment en is er de nodige aandacht voor u en uw Berner.
Ook wordt zo het blaffen en dus voortdurende onrust vermeden, wat wel gebeurd als de hele dag mensen komen en gaan.
Buiten de breng- en haaltijden (openingstijden), worden de hondenverblijven gereinigd, kunnen de honden naar de speelweides, wordt er gevoerd of gewandeld.
Kortom:
Er is een vaste dagelijkse routine, die zorgt voor rust in het vakantieverblijf.
Reserveren
In het hoogseizoen (juli augustus) vragen wij een voorschot van 40% op het verblijf van uw hond.
Als u in het hoogseizoen de hond vroeger dan voorzien wil ophalen, dan kan dat maar u moet het volledige pensionbedrag betalen.
in de meivakantie, en in de maanden juli en augustus moeten reuen gecastreerd zijn, of een chemische castratie hebben. In uitzonderlijke gevallen kan natuurlijk overlegd worden.
Annuleringsverzekering
Bij uw reservering in het hoogseizoen kunt u het ‘Annuleringsfonds’ erbij nemen.. Door betaling van 3 % in het ‘Annuleringsfonds’ wordt uw voorschot in zijn geheel gerestitueerd bij ernstige ziekte of sterfgeval van het huisdier (die in het dierenhotel zou komen), van de eigenaar (van dit huisdier) of van een van zijn gezinsleden en ook bij een sterfgeval van familie tot in de eerste graad. Mochten deze zaken zich voordoen tijdens het logeren van uw huisdier in ons dierenhotel en wordt uw huisdier hierdoor eerder opgehaald dan u had gereserveerd, dan betaalt u alleen de verbleven dagen.
Bij annuleren tot 4 weken voor de aanvang van het verblijf hebt u ook recht op terugbetaling, we brengen dan wel 15 euro admistratiekosten in rekening.
Gelijk bij boeken kunt u het ‘Annuleringsfonds’ er desgewenst bijnemen.
Nadat u onze bevestiging heeft ontvangen kunt u dit niet meer wijzigen. Aanspraken op het ‘Annuleringsfonds’ dienen gestaafd te worden met een officiele verklaring.
Bij annulering binnen 4 weken bent u ons 40% van de verblijfskosten verschuldigd.
Medisch
Het vaccinatieboekje of dierenpaspoort dient u bij elk verblijf van uw Berner in ons pension mee te nemen. Wij hebben dan op ieder gewenst moment inzicht in de gegevens van uw hond. Zodra u uw hond weer op komt halen krijgt u dit paspoort weer mee.
Kijk voor de gewenste entingen onder het kopje vaccinaties.
De entingen moeten minimaal twee weken voorafgaand aan het verblijf in ons pension gegeven zijn en niet ouder zijn dan een jaar.
Eveneens dient u uw Berner ENKELE DAGEN VOOR ZIJN VERBLIJF te behandelen tegen vlooien en teken. Tweemaal per jaar dient uw Berner ontwormd te worden.
Data en producten in het vaccinatieboekje vermelden a.u.b.
Dierenarts
Mocht uw Berner ziekteverschijnselen hebben dan raadplegen we onze dierenarts. Kosten zijn voor rekening van de eigenaar.
Wanneer uw Berner thuis medicijnen krijgt, neemt u deze dan mee, wij zullen er zorg voor dragen dat deze toegedient worden.
Wij vragen u voldoende medicijnen mee te geven, bij voorkeur in de originele verpakking of een afsluitbaar potje, maar in ieder geval voorzien van de bijsluiter.

Vachtverzorging
Ook besteden wij aandacht aan de vacht van uw Berner.
Voor hij weer naar huis gaat krijgt hij een borstelbeurt, zodat hij er weer uitziet zoals u hem bracht.

Als u uw hond een volledige schoonheidsbehandeling wil geven, kan dit op aanvraag, voor meer info kijk op Tarieven en
desbetreffend kopje in menu.

Voeding
In de pensionprijs is de voeding van je Berner inbegrepen, indien je toch liever het eigen voer meebrengt dan kan dat ook maar dit veranderd niets aan de pensionprijs.

Er zal de keuze zijn tussen:

Huisbrok:

Versvoer:
Dit eten onze eigen honden ook, op basis van pens, roodvlees, kip, granen, olie en vitaminen.

Eigen voer:
Je kan zelf de voeding van je hond meebrengen, maar dit veranderd niets aan de prijs.

Huisvesting
De Berners worden in kleine groepjes verdeeld voor hun verblijf ’s nachts of bij slecht weer. Hun kennel is met een buitenkennel verbonden. Overdag verblijven ze zoveel mogelijk op de speelweide die grenst aan het buitenverblijf .
Stamboom
Sinds 1985 fok ik Berner Sennenhonden, daarom vind ik het leuk om ook de stamboom van jullie Berner te bestuderen, dus als het even kan ook nog een kopietje van de stamboom.
Verder wensen wij u een prettige en zorgeloze vakantie toe; uw Berner is bij ons in ieder geval in goede handen!